Sjaak en Brenda de Coninck

Brenda is gespecialiseerd in gezondheidsklachten, PTSS en rouwverwerking. Sjaak is gespecialiseerd in (rij)angst. Hij is tevens docent/opleider NLP/hypnotherapie. We zijn beide EMDR-therapeut. Hieronder lees je meer over ons.


 
Ik ben in 2006 begonnen aan de 4-jarige post HBO-opleiding Integratieve hypnotherapie/psychotherapie begonnen om mezelf beter te leren kennen en begrijpen. De studie heeft mij daarin veel inzicht gegeven. 
Na mijn afstuderen heb ik mij zes jaar gefocust op NLP en ontdekte zodoende in 2014 de internationale Health Certification Training (een verdieping op NLP) waarbij vermaarde docenten (Suzi Smith, Tim & Kris Hallbom en Robert Dilts) technieken hebben overgedragen waarin de lichaam-geestverbinding centraal staat. In 2016 heb ik opnieuw een deel van deze 15-daagse training gevolgd en sindsdien met cliënten met lichamelijke problemen waardevolle resultaten bemerkt: klachten namen af en/of de mogelijkheden namen toe om met lichamelijke ongemakken om te gaan. 

Ik ben in 2017 (nier)getransplanteerd en heb mij voor die tijd succesvol voorbereid op de operatie met behulp van hypnotherapie. Ook uit ervaring met cliënten merk ik dagelijks dat integratieve (hypno)therapie sneller kansen biedt tot de verandering of verbetering waarnaar je op zoek bent. Ik werk graag met (nier)patiënten en PTSS-gerelateerde klachten. Rouwverwerking is ook een proces waarbij ik mensen graag liefdevol ondersteun. 
 
We zien veel ongenuanceerde berichten in de media over hypnose. Dat schrikt mensen nogal eens af. En dat is jammer, want er is zoveel méér mogelijk als je je onbewuste betrekt bij het overwinnen van gezondheidsproblemen, angsten en andere ongewenst situaties. Hypnotherapie wordt steeds meer 'regulier', omdat blijkt dat het werkt.
 
Wat je zult merken als je bij mij komt, is dat ik er voor jou ben. Dat ik naar je luister en dat we werken met jouw oplossingen, niet met de mijne. Dat is wellicht een andere manier van coachen/werken dan je gewend bent. Wat ik je kan beloven, is dat er 'deuren' voor je zullen opengaan, die voorheen gesloten bleven. Dat je veel meer mogelijkheden gaat ontdekken om jezelf te helpen, omdat je onvermoede talenten en vaardigheden in je hebt. Dat je een gelukkig(er) mens kunt worden, die stabiel in het leven staat. 
 
E-mail Brenda  brenda@senzis.net

Sinds 1995 heb ik door mijn werk als verkeersgedragstherapeut veel ervaring opgedaan met cliënten met fobische- en/of traumatische klachten ten gevolge van (rij)angst.
 
Het werd me in de loop der jaren steeds duidelijker dat angst in het verkeer vaak een symptoom is van een onderliggende angstervaring. Het is mede daarom dat ik mij in 2003 ben gaan verdiepen in complementaire zorg en een opleiding tot hypnotherapeut ben gaan volgen. Na het behalen van dat diploma en het diploma Integratieve Psychotherapie, werk ik nu samen met mijn vrouw Brenda in onze praktijk Senzis. Verder werk ik freelance als NLP-trainer bij BGL & partners en verzorg opleidingen en bijscholingen in de rijscholenbranche. Als coach werk ik zowel een-op-een als met teams.

De opleiding Integratieve Psychotherapie/Hypnotherapie heeft mijn empathisch vermogen versterkt en dat vermogen gebruik ik om mij nog meer in te kunnen leven in het wereldmodel van de ander. Ik begeleid mijn cliënten bij hun avontuurlijke zoektocht naar eigen hulpbronnen en laat ze de gevonden creatieve oplossingen gebruiken om hun doelstellingen te bereiken.

Ik heb ervaren dat met trance het onbewuste je ten dienste staat, een onmetelijk groot gebied dat gewoonlijk niet wordt aangesproken. In trance ben je ‘vrij' en wijst het onbewuste je de weg.

E-mail Sjaak  sjaak@senzis.net 


Marktleider. Veel ervaring en uitstekende resultaten bij rijangst.